top of page
Søk
  • Redaktør

Om Propolis


Lenge før Kristus fødsel skrev Marcus T. Varro: «Propolis er en substans som biene om sommeren bygger opp som beskyttelse rundt inngangen. Substansen blir brukt av leger som salve til omslag.»


Når biene kommer tilbake til kuben flyr de inn i en liten åpning. Der ligger det et meget lite lag med propolis. Bienes føtter subber igjennom dette laget og blir renset før de vandrer oppover cellene. Dette stoffet heter propolis og har i mange år vært brukt av legevitenskapen. Sammensetningen av stoffet er vannavstøtende og har vært benyttet til tetting av sprekker bla. i piper. En kg medisinsk renset propolis kostet ca kr 55.000,- i 1996. Propolis har derfor vært med på å redde 107 bein fra kapping. Demper betennelse og alle sår.


Gamle «kjerringråd» har i generasjoner lært oss å bruke honning til leging av sår. Hår og hud tilføres næring og får en egen glans. For mange år siden begynte salget i Norge av propolisprodukter med stort hell. produktene gav raskere gro effekt, bedre og friskere hår og hud. I propolife’s produkter benyttes propolis, dronning gelé og bi pollen. Disse er sammensatt med aloe vera gelé og andre urter for å forsterke effekten. Vi har stadig nye produkter under utvikling og testing.


36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page